Academie Sociaal Domein

Landelijk channel

Tijdlijn Academie Sociaal Domein

Martin Kievit heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Simme van de Lustgraaf

>> Klik hier voor gratis toegang tot premium artikelen van Magazine Sociaal Domein: https://sociaal-domein.nu/

Profielfoto van Anne van Dinther

Kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand zijn geholpen als hun problematiek zo snel mogelijk wordt gesignaleerd. Tegelijk geldt dat die problematiek in een vroeg stadium nog diffuus is en vaak meervoudig. Integrale Vroeghulp bundelt kennis en ervaring van alle professionals binnen de keten­­­­ van zorg en onderwijs. In die multidisciplinaire aanpak komen we sneller tot oplossingen.

Ben je bezorgd over de ontwikkeling en/of het gedrag van een jong kind (0-7 jaar), of geven ouders hun zorgen aan? Zegt je gevoel dat er wat aan de hand is, maar weet je niet precies wat? Bespreek je vragen en zorgen met IVH en wijs ouders op de mogelijkheden om zich aan te melden.

Binnen onze regio hebben we brede expertise die mee kan denken. Zowel vanuit het medisch als sociaal domein en onderwijs. Zo sluit er bij een MDO van IVH naast ouders, altijd een arts, 2 gedragsdeskundigen, een ondersteuningsspecialist uit het SWV 3006 en een spraak-taaldeskundige aan. Samen met ouders maakt het MDO een plan van aanpak. De trajectbegeleider IVH, die ook deel uit maakt van een wijkteam, volgt ouders zo lang als nodig en kent de routes en wegen van vervolghulp of onderzoek.

Voor vragen of aanmeldingen (Oss, Maashorst, Bernheze, Meierijstad): integralevroeghulp@ons-welzijn.nl
of kijk voor een andere gemeente op: www.integralevroeghulp.nl

Profielfoto van Jamilla Vervoort

Meiden met een migratieachtergrond bereiken of betrekken lastig?

Meld je dan vooral aan voor het webinar 'M-Power door sport: hoe bereik en betrek je meiden (met een migratieachtergrond) in aandachtswijken?'. Inspirerende sprekers Houda Loukili en Rocky Hehakaija (ook bekend van 'Wie is de mol?') nemen je mee in hun verhaal over Favela Street. Een succesvol initiatief in Amsterdam-West! Ze vertellen wat het de meiden oplevert. Ook komen de succesfactoren en uitdagingen aan bod. Wil je zelf alvast een voorproefje? Bekijk dan de trailer hieronder.

Meld je hier aan voor het webinar: https://sportenbewegen.1sociaaldomein.nl/videosessies

Dunya Vermaat heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Marco Den Outer

Op dinsdag 18 januari lanceren wij HET platform en tijdschrift Sociaal Domein! Dit gratis online event wil je niet missen! Meld je via onderstaande link alvast aan voor de eventpagina en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws omtrent de lancering!

https://www.linkedin.com/events/6879389999461085184/about/

Geertje Timmer heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Bianca den Outer

Bent u professional in de zorg of het sociaal domein, geestelijk verzorger, rouw- en verliesbegeleider, onderzoeker of anderszins geïnteresseerd? Agora - Léven tot het einde en ZonMw organiseren drie interessante online masterclasses waarin het thema zingeving de hoofdrol speelt:

4 november: Zingeving in het sociale domein
11 november: Zingeving voor ouders van ernstig zieke kinderen
18 november: Aandacht voor existentiële zingeving

Elke online masterclass is van 14.30 tot 16.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar bit.ly/Agora_Zingeving.