Academie Sociaal Domein

Landelijk channel

Tijdlijn Academie Sociaal Domein

Meiden met een migratieachtergrond bereiken of betrekken lastig?

Meld je dan vooral aan voor het webinar 'M-Power door sport: hoe bereik en betrek je meiden (met een migratieachtergrond) in aandachtswijken?'. Inspirerende sprekers Houda Loukili en Rocky Hehakaija (ook bekend van 'Wie is de mol?') nemen je mee in hun verhaal over Favela Street. Een succesvol initiatief in Amsterdam-West! Ze vertellen wat het de meiden oplevert. Ook komen de succesfactoren en uitdagingen aan bod. Wil je zelf alvast een voorproefje? Bekijk dan de trailer hieronder.

Meld je hier aan voor het webinar: https://sportenbewegen.1sociaaldomein.nl/videosessies

Mart Voorsluis heeft op dit bericht gereageerd

Op dinsdag 18 januari lanceren wij HET platform en tijdschrift Sociaal Domein! Dit gratis online event wil je niet missen! Meld je via onderstaande link alvast aan voor de eventpagina en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws omtrent de lancering!

https://www.linkedin.com/events/6879389999461085184/about/

Geertje Timmer heeft dit bericht geliked

Bent u professional in de zorg of het sociaal domein, geestelijk verzorger, rouw- en verliesbegeleider, onderzoeker of anderszins geïnteresseerd? Agora - Léven tot het einde en ZonMw organiseren drie interessante online masterclasses waarin het thema zingeving de hoofdrol speelt:

4 november: Zingeving in het sociale domein
11 november: Zingeving voor ouders van ernstig zieke kinderen
18 november: Aandacht voor existentiële zingeving

Elke online masterclass is van 14.30 tot 16.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar bit.ly/Agora_Zingeving.

Afspraken over samenwerking zijn een eerste stap, maar onvoldoende als;

- de samenwerking niet wordt ondersteund door ICT
- het niet bij beide partijen vanzelfsprekend is om samen te werken > dan is het erg afhankelijk van
betrokken medewerkers > gaat er iemand weg dan moet de samenwerking weer opnieuw opgebouwd
worden
- de samenwerking tussen eerstelijn en sociaal domein voor inwoners niet vanzelfsprekend is
- er veel versnippering is > als huisartsen/poh ggz te maken hebben met veel verschillende medewerkers
uit het sociaal domein is het moeilijk om een goede samenwerkingsrelatie op te bouwen

Wil jij graag jouw zorg of welzijnswerk aanvullen door het gebruik van digitale middelen, maar weet je niet hoe? Maak dan nu nog gebruik van de subsidie om de visie daarop te ontwikkelen!

Wij helpen met de aanvraag op basis van ‘no cure, no pay’, en zodra de aanvraag is goedgekeurd begeleiden wij het proces van het ontwikkelen van die visie en staan wij jullie bij met adviezen.

Het hebben van een visie geeft een doel en een structuur aan het toepassen van digitalisering. Door deze visie te ontwikkelen samen met o.a. patiënten/cliënten en personeel weet je beter wat belangrijk is en dat de uitwerking ook daadwerkelijk bijdraagt aan betere zorg of welzijnswerk. Meer weten? Lees dan de factsheet of neem contact met Sander Moret ( sander@jblorenz.nl of 06-15385683 )